Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

De dag waarop twee mensen in het huwelijk treden of hun partnerschap laten   registreren is een bijzondere dag in hun leven.
Zij bevestigen – in aanwezigheid van getuigen, naasten en vrienden – hun keuze voor een wettelijke verbintenis. Het spreekt vanzelf dat die plechtigheid de sfeer moet krijgen die aansluit bij hun specifieke wensen.

Het kennismakingsgesprek dat we vooraf met elkaar hebben, speelt daarbij een belangrijke rol. Het paar laat iets van zichzelf zien en dat biedt mij de mogelijkheid de ceremonie en de toespraak geheel op hen af te stemmen.
Ik vind het fascinerend dat je in deze baan zoveel verschillende mensen tegenkomt. Ieder paar heeft een eigen kijk op het huwelijk of hun relatie. Dat maakt de voorgesprekken zo leuk. Vragen en luisteren: Hoe kijk je er tegenaan? Wat zijn je eigen ideeën? Wat ontroert je aan elkaar?

Het is voor mij een enorme uitdaging om voor een paar een persoonlijke ceremonie samen te stellen en deze op een ontspannen manier te laten verlopen.

Ik zelf ben maar een schakeltje in het geheel van deze dag. Hoewel de ceremonie een plechtige aangelegenheid is, mag er zeker ruimte zijn voor humor en ontroering.
Ik zie het tevens als mijn taak de mensen te begeleiden, adviseren, vertrouwen te geven, maar vooral te laten genieten.
Ik ben sinds juli 2007 buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand bij de gemeente Baarn en ik heb inmiddels al vele paren mogen trouwen.

(U hoort Wim Stolp in "Some enchanted evening" uit "South Pacific" van Richard Rodgers)

Voor méér foto's...

 
Huwelijksvoltrekking 20 juli 2007 (Nicole en Sander)
Aria voor het
bruidspaar
 
       
   
Felicitaties Overhandigen trouwboekje