In 1993 maakte Wim voor het eerst kennis met klassieke muziek. Wim Stolp houdt zich sindsdien bezig met Opera, Requia, Operette, Musical en licht klassieke muziek. Door zijn veelzijdigheid is hij een graag geziene gast bij concerten en producties. Zo maakte Wim diverse concertreizen met o.a. het Luchtmachtmannenkoor door Zuid Duitsland en stond hij met het mannenkoor uit Wilnis in het concertgebouw in Amsterdam. Wim wordt dan ook met regelmatig gevraagd voor producties of concerten.
Sinds mei 2000 volgt Wim zanglessen bij Pieter van den Berg die zijn mentor en coach is. In de afgelopen jaren is er een hechte vriendschap ontstaan (lees verder onder zangstudie).
De laatste tijd houdt Wim zich voornamelijk bezig met muziek uit Opera's van Verdi, Mozart, Bizet en Gounod. Sinds 2008 maakt Wim deel uit van de Mazali Opera Singers, een wisselend gezelschap van internationale allure. Opera per tutti! Opera voor iedereen! Waar het accent ligt op Operamuziek maar lichtere muziek zoals musicals komen ook aan bod. Nieuwsgierig? bezoek dan www.operapertutti.nl          

Recensies van Jordi Kooiman "Vondelkerk in Amsterdam.
“Bariton Wim Stolp liet de mensen kennismaken met zijn enorme geluid. Geknipt voor hem was de rol van de toreador uit Carmen, maar ook Rodrigo uit Don Carlo zong hij met verve. Soms leek het alsof zijn borstkas nog na resoneerde als hij zelf al gestopt was met zingen. Wat een inhoud”.
"" Zijn borstkas leek wel een spelonk, met een waanzinnig goede akoestiek"
Op een heel andere manier was bariton Wim Stolp een genot om naar te luisteren. De enorme omvang van zijn stem deed - ondanks dat hij al eerder bij Opera per Tutti was - weer verbazen. Zijn borstkas leek wel een spelonk, met een waanzinnig goede akoestiek.


Wim Stolp
Kijk op www.operamagazine.nl

(U hoort Wim Stolp met "Eri tu" uit de opera "Un ballo in maschera" van Verdi )